sfeerfoto bbvag

Nieuws

Warme oproep om adoptieouders in Oeganda te steunen

20 oktober 2016

Drie gezinnen, waaronder het gezin van een confrater, keken aan tegen meer dan twintig weken (14+6) van problemen in verband met een vastgelopen adoptieprocedure in Oeganda. Zelf hadden zij geen enkele vat op noch fout aan deze kafkaiaanse toestanden. Deze periode legde niet alleen een zware psychologische druk op de gezinnen, maar begon ook financieel onhoudbaar te worden: onvoorzien en langdurig onbetaald verlof nemen (ouderschaps- of adoptieverlof is nog niet van toepassing omdat de procedure strop zit) en oplopende extra kosten (geannuleerde en opnieuw bestelde vliegtuigtickets, rechtbank- en advocaatkosten, verblijfskosten, …). Een dag in Oeganda leven en zorgen voor de kinderen kost gemiddeld 100 euro. Dat bedrag gaat naar verblijf, eten, medische zorgen en transport.  

Oorspronkelijk werd de crowd funding opgezet om de zes weken extra kosten van drie gezinnen te dragen. Het doelbedrag was en is 14.000 euro.

Ondertussen zijn de (uitgelopen) zes weken voorbij en zijn de ouders even terug in België, zij het met de wetenschap dat ze heel binnenkort terug naar Oeganda moeten. Het oorspronkelijk vooropgestelde bedrag van 14.000 euro zal dus meer dan waarschijnlijk naar boven moeten bijgesteld worden. 

Via deze crowd funding wordt elke bijdrage van 5 euro tot veel meer met veel dank aanvaard. 

Graag een warme oproep om te storten via https://www.crofun.com/nl/project/2300-steun-vlaamse-adoptieouders-in-oeganda#.V-ILBo9OI2w

Terug

Nationale Dagen 2020

Log in en (her)bekijk de webinars van 26 en 27 november 2020 in de rubriek Congressen - Nationale dagen 2020

Nationale dagen 2021

Radisson Hotel - Brussel

25 en 26 november 2021

Inschrijven vanaf 1 oktober

Indiening posters

Programma

Zoeken

zoeken

Login

E-mail:

Paswoord:

Inloggen

Paswoord vergeten?

Lid worden?
Toetredingsformulier

100€/jaar

50€/jaar leden met een diploma algemene geneeskunde < 5 jaar